Handla scooter

Handla scooter

Det brummande ljudet när startknappen trycks in och sommarens idylliska ljud övergår till motorljud och lukter av bensin blandat med klippt gräs, syren eller sjöbris. Att köra scooter är sannerligen ett vårtecken och sommarupplevelse. Inget är bättre än att kunna köra runt som man vill under sommaren på sin scooter. För den som inte fyllt 18 än är scooters ett utmärkt alternativ för att påbörja sin resa ut i trafiken. Det finns många sorters scooters, bland annat elscootrar och scooters som drivs på bensin. Många kallar scooters för EU-mopeder och får köras av den har mopedkörkort och som fyllt 15 år. Fördelen med att ha en egen moped är att man helt plötsligt får mer frihet. Du kan köra till skolan själv, åka runt på landsvägar under sommarlovet samt hälsa på vänner utan att vara bunden till dina föräldrars schema.

Begagnade eller nya scooters

Scooters skiljer sig en del rent prismässigt och beror bland annat på vilket varumärke du väljer. Du kan även hitta mängder av prisvärda scooters som är begagnade. Kolla sidor som Blocket för att hitta annonser nära dig. En scooter kan även se ut på många sätt, vara sportig eller se retro ut. Om du vill ha en mindre och lättare fordonstyp finns särskilda el-scootrar. Dessa påminner om en sparkcykel fast de har en inbyggd motor. För dig som vill kunna köra längre sträckor är en klassisk EU-moped att föredra. Dessa är bekväma att sitta på, har plats för en kompis baktill samt har oftast bra lastutrymme under sätet.

Bra trafikvana

De flesta som fyller 18 vill gärna ta körkort, det inger stor frihet att kunna köra vart man vill. Men det är inte alltid det enklaste att få ett körkort, särskilt om man inte tidigare vistats mycket i trafiken. Förutom själva körningen tillkommer även teorin, något många har problem med. Här ska man lära sig allt om trafikregler, skyltar, hastigheter och högerregeln. Genom att köpa scooters till ungdomar kan man börja köra redan i 15-årsåldern. Då har man flera år på sig att köra i trafiken, lära sig regler och att få vana av att läsa skyltar. Lär man sig dessutom lite teori vid sidan av kommer det gå oerhört snabbt och smidigt att ta det riktiga körkortet när det väl är dags.

Profilbild
Senaste inläggen av Olaus Isaksson (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *