ICA bilförsäkring

ICA bilförsäkring

Utav allt vi äger är somliga saker viktigare att försäkra än andra. Det beror framförallt på sakers olika värde oavsett om det är mätt i pengar eller affektionsvärde. Att skaffa försäkring till skorna du precis köpt kanske inte är lika relevant som en försäkring för något mycket dyrbarare, som en bil exempelvis.

När vi tänker på försäkringar, framförallt bilförsäkringar, är det nog inte många som tänker på matbutiken ICA. Faktum är att de erbjuder otroligt bra försäkringar genom sitt dotterbolag ICA Försäkring, däribland bilförsäkring. De har valt att fokusera särskilt på bilförsäkring och de själva ser det som ett av sina specialområden. De säger sig ha den snabbast växande bilförsäkringen i landet.

ICA bilförsäkring innebörd

ICA är kända för hög kundnöjdhet, och detta är inget undantag. Kollar man på de schyssta villkoren och låga priserna är det inte så svårt att förstå. Vad det gäller deras bilförsäkringar ingår nämligen en extra grundtrygghet i form av trafikolycksförsäkring och en krishjälpsförsäkring. Försäkringen rankar högt i olika undersökningar, framförallt då den erbjuder tydliga villkor som är lätt att förstå kunden. Enligt konsumenter får den 4,8 av totalt 5 poäng. Premien varierar såklart beroende på vad det är för typ av bil och försäkring man önskar, men generellt är detta ett billigt alternativ jämfört med andra försäkringsbolag.

Olika typer av skydd i bilförsäkringen

ICA Försäkring erbjuder bilförsäkring i tre former:

  • Trafikförsäkring
  • Halvförsäkring
  • Helförsäkring

Vilken försäkring som är lämplig beror på kundens behov och åldern på bilen, eftersom en ny bil ofta har garantier som kan ersätta en helförsäkring. Trafikförsäkringen innefattar ersättning för personskador, skador på någon annans egendom, trafikolycksfall samt krishjälp. Det sistnämnda ger ersättning för terapi om det behövs efter en olycka. i halvförsäkringen ingår allt detta, men ger även ersättning för skador orsakade av brand och stöld, glasskador, räddning, rättsskydd och allriskförsäkring. Skillnaden i helförsäkringen är att den, utöver de nyss nämnda skydden, täcker eventuella kostnader för vagn-skador.

Fördelar med ICA bilförsäkring

ICA bilförsäkring är med andra ord en generös och omfattande försäkring med bra villkor för kunden. För den som önskar utökad försäkring finns det olika tillägg såsom för hyrbilar, assistans på vägen samt ett självriskskydd som ger reducering av självrisken när olyckan är framme. Utöver detta ges alla kunder en bonus på hela försäkringskostnaden om man har ett ICA-kort. Vid köp av försäkring ges kunderna dubbel bonus på alla andra inköp på ICA. Dessutom kan kunden vara lugn med att få den support som krävs, då ICA är välkända för sin service.

Profilbild
Senaste inläggen av Olaus Isaksson (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *