Hitta rätt verkstad när du ska lämna in Bil&MC på service

Hitta rätt verkstad när du ska lämna in Bil&MC på service

Att hitta en god verkstad när du ska lämna in bil&MC på service är inte alltid lätt – åtminstone inte om det ska ske till ett bra pris. Faktum är att priserna kan variera rätt rejält mellan olika verkstäder. Samtidigt bör man inte kompromissa med kvalitet och garantier bara för att betala lite mindre när det väl är dags.

Bil&MC verkstad – hur vet man att de ger god service?

Det finns inget sätt att veta alldeles säkert innan jobbet faktiskt är utfört, men det finns ett par saker som de flesta seriösa aktörer kan erbjuda. Till exempel:

  • De arbetar med originaldelar
  • De lämnar garanti på utfört arbete (till exempel 12 månader)
  • De ger längre garanti på reservdelarna.

Håll utkik efter erbjudanden

Det är inte ovanligt att en verkstad som gör service på bil&MC har erbjudanden lite då och då. Innan du väljer en firma kan det vara en god idé att kika på om dina lokala verkstäder har något erbjudande just nu, som passar dig. Erbjudanden kan till exempel vara märkesspecifika, att de gör service för ett billigare pris på, säg, en Volvo eller en Audi.

Det är vanligare att se erbjudanden för bil än för MC – inte konstigt det, sedan det är så pass många fler som äger bilar än motorcyklar.

Jämför priser

Priserna kan variera rätt rejält mellan olika verkstäder. För att snabbt jämföra priser kan du sök på fraser som ”Bil&MC service verkstad priser” på nätet. Se till att lägga in din stad för att hitta de mest relevanta verkstäderna, som finns nära dig. Det finns ett antal tjänster på nätet där du kan skriva in ditt registreringsnummer och miltal, för att sedan få prisförslag. Här kan du snabbt jämföra vad en verkstad tar för service på bil&MC. Samtidigt är det bra att komma ihåg punkterna under den översta underrubriken i den här texten. Arbetar de med originaldelar? Hur lång är garantin på arbete respektive reservdelar?

En kort garanti med ett lågt pris för arbetet kan faktiskt bli dyrare i slutändan. Här är det givetvis upp till var och en att avgöra vad som passar bäst – men för ett långsiktigt beslut bör garantin åtminstone hålla nivå med marknaden. När du väl hittat en verkstad som ger service på bil&MC är det lätt att återkomma nästa gång det behövs.

Profilbild
Senaste inläggen av Olaus Isaksson (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *