Så fungerar Ezeto

Så fungerar Ezeto

Ezeto är en hyrbilsservice utan varken månadsavgift eller medlemsavgift. Via en app bokas bilen och efter att den använts ställs den tillbaka på samma plats. Genom flexibilitet och tillgänglighet följer företaget en stark trend inom bilbranschen – att hyra mer och äga mindre.

Ezeto i korthet

  • Ladda hem Ezeto appen eller läs mer på dess hemsida
  • Registrera dig i appen
  • Reservera en passande bil
  • Lås upp och kör

När det är dags att hämta bilen låses den upp via appen. På detta sätt behöver inte några nycklar lämnas över eller avtal skrivas under. Allt sker via appen vilket skapar en betydligt bättre användarvänlighet. Utifrån dessa funktioner har alltså Ezeto stora likhet med andra hyrbilstjänster – framförallt i storstäderna. Det finns ett flertal företag som hyr ut bilar och där bokning och upplåsning av bilen sker via en app. Men en unik punkt med Ezeto är bilparken. Det är nämligen minibussar och liknande fordon som hyrs ut och därmed alltså främst fordon inom transport.

För hemmafixare och företag

Med sin inriktning mot skåpbilar har företaget valt en inriktning som få andra aktörer har. De vänder sig därmed inte till personer på semester, weekend eller pendlare utan till hemmafixare och företagare.

Exempelvis kan en person som renoverar köket behöva köpa stora mängder byggmaterial men även kunna köra saker till återvinning och återbruk.
För företag kan det vara ett sätt att snabbt komplettera med en extrabil vid ett projekt eller hyra bil vid enstaka tillfällen för egen transport.

Vem tankar?

Grundtanken är att Ezeto tankar bilarna. Den som hyr ska därmed kunna lägga all tid på att transportera sig utan att behöva planera tid för tankning. Företaget har därför mätare som visar när det är dags att tanka upp dem.

Det kan däremot hända att personer hyr dessa under så lång tid att de behöver tankas. I detta fall bifogas tankkvittot till företaget varpå de återbetalar detta belopp.

Vem betalar böter?

Det är personen som kör fordonet som har ansvar för det. Däremot kommer eventuella parkeringsböter alltid skickas till Ezeto. De kan i sin tur debitera kunden denna kostnad och lägger i detta fall även på en administrationsavgift på 450 kr.

Var finns Ezeto?

I början av 2022 hade Ezeto verksamhet i:

  • Göteborg
  • Mölndal
  • Partille
  • Torslanda
  • Borås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *