Så gör du för att ta truckkort i Stockholm

Så gör du för att ta truckkort i Stockholm

Letar du efter en utbildning för att ta truckkort i Stockholm? Kanske för att söka det nya drömjobbet, eller bara för att det verkar bra att ha? Oavsett är det enkelt att hitta utbildning likaväl som det är enkelt att boka och delta – läs mer om hur du gör nedan.

Hitta utbildare för truckkort i Stockholm

För att ta truckkort i Stockholm behöver du först och främst hitta en utbildare som erbjuder det. Det görs enklast på nätet, genom att söka efter till exempel ”truckkort Stockholm”, ”truckutbildning Stockholm” eller liknande. På så vis får du en bra första överblick över vad som finns men sedan är det förstås bra att läsa på kring vad som ingår och så vidare, innan valet görs.

Boka utbildning för truckkort

Nästa steg till att ta ett truckkort är förstås att boka en utbildning. Det brukar finnas gott om tillfällen men det kan ändå vara en idé att vara ute i god tid, då platserna för varje tillfälle är begränsade. Många utbildare erbjuder bokning direkt på nätet och här kan det vara värt att kolla vilka olika betalningsmöjligheter som finns om det är något som känns viktigt.

Delta vid utbildningstillfället

När dagen för utbildningstillfället är kommen är det dags för själva deltagandet. En utbildning för att ta truckkort i Stockholm varar vanligen i 1–2 dagar beroende på upplägg och exakt hur innehållet fördelas kan skilja sig mellan olika utbildare. Utbildningen brukar dock delas in i två delar:

  • Praktik – Den praktiska delen innebär övningskörning med truck, där deltagaren bland annat får lära sig att manövrera fordonet, lossa och lasta och så vidare.
  • Teori – Den teoretiska delen innefattar skötsel och underhåll av en truck, samt om säkerhet och annat bra att veta.

Praktiken görs tillsammans med en instruktör medan en del utbildare erbjuder deltagarna att genomföra teoridelen på distans. I vissa fall kan teorin läsas på distans likaväl som att teoriprovet kan göras på distans med hjälp av en dator. I andra fall hålls teoridelen på plats medan själva provet kan göras till exempel hemifrån.

Detta kan såklart skilja sig mellan olika utbildare och kan vara värt att kolla upp innan en bokning genomförs, för att hitta det alternativ som passar bäst för just dig och dina behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *