Vad är för- och nackdelarna med att leasa en elbil?

Vad är för- och nackdelarna med att leasa en elbil?

Att leasa en elbil kan verka dyrt. Men det är en missuppfattning. Faktum är att privatleasing ofta är billigare än att köpa en elbil. Och det är inte den enda fördelen med privatleasing. Vi sammanställer alla fakta för dig så att dilemmat att leasa eller inte leasa blir mycket lättare att lösa.

Fördelarna med en privat leasingbil

Det finns många fördelar med att leasa elbil. Du vet alltid var du står ekonomiskt. Ni kommer överens om ett fast månadsbelopp. Det finns inga oväntade kostnader, t.ex. (dyra) reparationer. Du behöver inte heller oroa dig för fordonsskatten. Det beror på att den redan ingår i hyran och du behöver inte betala den separat. Perfekt, särskilt när du tänker på att du för den fasta räntan kan köra en helt ny bil!

  • Mindre månadskostnader
  • Ny modell vartannat eller vart tredje år
  • Bilar med de bästa säkerhetsåtgärderna
  • Alltid garanti
  • Ingen ansträngning för att bli av med din begagnade bil

Listan över fördelarna med att leasa en bil är inte särskilt lång, men de är viktiga. Kostnaderna är ofta billigare varje månad och ekonomiska skäl väger ofta tungt i valet. När du leasar kan månadskostnaderna vara upp till tre gånger billigare än att köpa samma bil. Det är också dyrt att köpa en ny bil av en fin modell, men med leasing får du ofta de nyaste och finaste modellerna. Garantin är också en stor fördel, eftersom kostnaderna för att reparera en skadad bil kan vara mycket höga.

Pris för allt-i-ett

Det fina med leasing är att allt ingår i priset. Detta inkluderar underhåll, försäkring och reparationer. Så om däcken eller bromsskivorna behöver bytas eller om batteriet dör behöver du inte betala dessa kostnader separat. Om detta händer med din privat köpta bil eller i en finansiell leasingkonstruktion måste du ta fram plånboken. Även om det inte är så ekonomiskt lämpligt. Med privatleasing har du inga oväntade kostnader, vilket ger dig en stor trygghet.

Finns det då några nackdelar med att leasa en bil?

Vi har sammanställt de viktigaste i listan nedan:

  • Du måste ha en stabil ekonomi
  • Du måste köra ett överenskommet antal kilometer.
  • Du måste alltid underhålla din bil på rätt sätt
  • Du måste fortsätta att betala under lång tid för att få någon nytta av det.

Eftersom månadskostnaderna alltid måste betalas måste du ha ett stabilt liv, åtminstone en stabil ekonomisk situation. Om du inte betalar kostnaderna kan det leda till höga straffavgifter eller räntor. Dessutom måste du alltid uppfylla avtalen i leasingkontraktet, annars får du betala extra pengar. Att köra fler kilometer kan till exempel redan leda till extra kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *