Välj tankkort utifrån drivmedelspriser och förmåner

Välj tankkort utifrån drivmedelspriser och förmåner

Drivmedel har tidigare inte utgjort någon särskilt stor del av en genomsnittlig hushållsbudget. Därför har många svenskar helt enkelt valt tankkort utifrån vilken bensinstation som har legat närmast. Valet kan även ha gjorts utifrån de förmåner som kortet för med sig utöver den mindre rabatten på bensin eller diesel.

Numera är dock drivmedelspriserna ovanligt höga och därför är det allt viktigare att kika på priserna på bensin och diesel. Därmed kan det vara en bra idé att även göra detta när du bestämmer dig för vilket tankkort du ska skaffa. Priserna kan nämligen skilja sig åt en hel del mellan olika bensinstationer, även dem som tillhör en och samma kedja.

Så mycket pengar kan du spara på drivmedel med ett tankkort

Så hur mycket pengar kan man spara på drivmedel med hjälp av ett tankkort, kanske du undrar? Det varierar förstås en del beroende på vilket kort du skaffar. För att exemplifiera detta kan vi ta följande exempel:

  • Preem: upp till 25 öre per liter.
  • OKQ8: upp till 20 öre per liter.
  • Circle K: upp till 15 öre per liter.
  • Andra slags kreditkort: 0 öre per liter.

Som du märker skiljer sig rabatterna på drivmedel åt en hel del mellan de olika alternativen. Värt att notera är dock att det inte nödvändigtvis är det kort som ger dig den största rabatten som är det bästa eller billigaste. Du bör naturligtvis utgå ifrån de aktuella drivmedelspriserna när du gör en jämförelse av detta slag.

Till exempel skulle ju Preem rent teoretiskt kunna ha så mycket högre drivmedelspriser än Circle K att rabatten inte väger upp för prisskillnaden. Nu säger vi inte att det är så, men detta är värt att ha i åtanke när du försöker utröna vilket kort du ska skaffa.

Därför kan du vilja skaffa något annat slags kreditkort

Även om andra typer av kreditkort inte ger någon drivmedelsrabatt bör du inte heller avfärda dessa. Dessa mer generella kort ger dig nämligen cashback, bonusar och andra förmåner utifrån hur mycket du handlar med korten. Så ju mer du tankar med dem desto fler bonuspoäng samlar du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *