Säker laddning för din nya elbil

Säker laddning för din nya elbil

Intresset för att både köpa en egen elbil och att hyra elbilar i Sverige ökar. Dock uppkommer det ofta tonvis med frågor inför inköp av en elbil. Frågorna de flesta ställer sig gäller alla kostnader, installationer, bidraget Grön Teknik och flera andra saker som kan vara praktiskt att känna till. Men främst undrar de som planerar köpa en elbil hur Installation av laddbox fungerar.

Om du går i tankarna att köpa en elbil, eller kanske redan gjort det, är nästa steg att ta tag i hur du ska ladda den. Du vill ha ett enkelt, snabbt och säkert sätt att ladda den hemma. Vissa hyres- eller bostadsrätter erbjuder laddboxar med bostaden, men allt som oftast måste du ordna installation av laddbox hemma själv.

Enkel och säker installation av din laddbox

Det kan kännas svårt och krångligt att hitta rätt laddbox och sedan installera den. Men med rätt hjälp kan du Installera laddbox hemma tryggt och säkert. Elbilsvaruhuset har ett utbud av marknadens bästa elbilsladdare från välkända tillverkare och de hjälper dig även installera dem!

Så här går det till:

  1. Först väljer du den laddbox som passar dig bäst. Om du är osäker kan du alltid rådfråga Elbilsvaruhuset kundtjänst, där du kan få hjälp att välja den laddbox som passar bäst utifrån ditt hem, dina körvanor och din elbil.

 

  1. Sedan beställer du din laddbox med installation. Genom att beställa installation av laddbox hemma får du ta del av grön teknik bidraget. Grön teknik är ett skatteavdrag och det gäller på alla produkter du har i din order.

 

  1. När du lagt din beställning med installation av laddbox hemma så kommer du i kontakt med en certifierad elektriker från Elbilsvaruhusets installationspartner. I samband med detta fyller du i ett digitalt formulär med information som elektrikern behöver för att installation av laddbox. Du får även prata med elektrikern där ni tillsammans kan gå igenom eventuella frågor du har och annat som de kan behöva veta inför installationen. Sedan bokar ni in ett datum som passar för att genomföra installationen.

 

  1. Laddboxen skickas till dig via post och elektrikern kommer till dig för att genomföra installationen på den tid ni bestämt. Du kan känna dig trygg och säker att allt går rätt till, då det även sker en slutbesiktning och kvalitetskontroll av laddboxen efter installationen. Sedan är det bara att koppla in elbilen och ladda den i lugn och ro.

 

Lär dig mer om elbilar

När du känner dig trygg med laddbox hemma kanske du vill lära dig lite mer om elbilar och allt som hör till. Om man har ett stort intresse så tar det egentligen inte så lång tid att lära sig allt om elbilar, eller näst intill allt. Om du vill lära dig allt om elbilar bör du besöka Elbilsvaruhusets kunskapsbank. De har samlat alla frågor som brukar komma in samt en del till.

Känn dig säker på vägarna med en fulladdad bil och kunskap kring hur allt fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *