Däckförvaring? Exempel från däckhotell i Västerås

Däckförvaring? Exempel från däckhotell i Västerås

dackforvaring-exempel-fran-dackhotell-i-vasteras

Vill du inte förvara och byta dina vinter- och sommardäck själv? Gör som så många andra och utnyttja tjänsten ”däckhotell” eller ”däckförvaring”. Här visas några exempel på tjänster och priser från ett däckhotell i Västerås.

Exempel från ett däckhotell i Västerås

Varför ska däcken lämnas in till ett däckhotell istället för att ligga i garaget? Vad finns det för fördelar med denna tjänst och vad kostar det?

Fördelar:

  • Säker förvaring

Att förvara däcken på ett däckhotell är betydligt säkrare än att ha dem i ett garage. Detta inte minst om man har delat garage med andra i bostadsområdet. Det är många som kommer in i garaget och kan glömma porten olåst. För tjuvar är garage ett ställe de gärna besöker då biltillbehör har relativt högt värde. På ett däckhotell förvaras de säkrare med både försäkring och larm.

  • Förvara dem i rätt miljö

För att däck ska ha bra kvalité så länge som möjligt krävs det att de förvaras torrt och svalt. Det passar alltså bra med ett garage. Att ha de inomhus är skapar däremot för hög värme.

  • Allt ingår

Däckförvaring kan innehålla en rad olika tjänster, utöver själva förvaringen. Det är en komplett tjänst som underlättar vardagen. Läs mer under kommande rubrik.

Vad ingår?

I detta exempel tas tjänster och priser från ett däckhotell i Västerås. Vad som ingår där är:

  • Förvaring

Under säsongen som däcken inte används ligger de på däckhotellet, säkert, torrt och svalt.

  • Byte

Däckhotell betalas per säsong, dvs ca 6 månader. Från ett byte – till nästa byte. I avgiften ingår då hotellet samt ett byte. Vid bytet lämnas de andra däcken på hotellet till kommande skifte.

  • Tvättning

Innan montering tvättas hjulen och fälgarna av. Därmed minskas risken för att de ska bli smutsiga lika snabbt samtidigt som rengöring alltid är gynnsamt för längre livslängd.

  • Däckdjupsmätning

Det är olika krav på däckdjup på sommar- och vinterdäck. Innan montering kontrolleras att däcken är lagliga men även hur länge de beräknas ha korrekt däckdjup. Är det nära gränsen kan däckföretaget även erbjuda försäljning av nya däck.

  • Analys av skick

Med ”Analys av skick” menas att däcken kontrolleras generellt gällande dess kvalité. I likhet med att det är viktigt med däckdjup är det viktigt att det inte finns revor eller andra skador.

Även om detta enbart är exempel från ett däckhotell i Västerås så visar det tydligt på att däckhotell är betydligt mer än enbart förvaring.

Profilbild
Senaste inläggen av Kristian Jonasson (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *