Hästlastbilar

Hästlastbilar

Att ha en egen häst är för många en stor dröm. Dock kostar det mycket, inte bara själva hästen utan allt runtomkring. Foder, redskap, stallhyror och kläder är bara några av de många kostnader som en häst medför. Därtill behöver man ofta även ha en hästlastbil. Hästlastbilar gör det möjligt att enkelt transportera din häst när ni exempelvis ska tävla eller liknande. Dessa lastbilar är stadiga och utformade för att hästen ska kunna stå på ett bekvämt och säkert sätt under hela transporten.

Du kan hitta många företag som säljer den här sortens fordon men också andra tillbehör som behövs när du har häst. Det kan handla om täcken, sadlar och grimmor. Du kan även hitta ett stort utbud på sidor som Blocket. Här listat ständigt nya fordon till bra pris. Ofta behöver man inte köpa helt nya hästlastbilar utan det brukar fungera bra med en begagnad. Tänk på att kolla upp lastvikten så att du vet att du får transportera hästen i lastbilen. Kanske behöver du dessutom en större hästlastbil om du har fler hästar?

Räkna på kostnaderna för hästlastbilar

Innan du skaffar häst är det många saker att räkna på eftersom ridning är en ganska dyr sport. Det är ju inte bara att köpa en häst och sedan är allt klart. Hästen behöver ha stallplats och hage. Detta är inte gratis. Samtidigt behöver du själv stå för alla hästens behov som rengöringsredskap. Fodret kostar också och är en kontinuerlig utgift. Förutom hästens saker är ryttarens utrustning också relativt dyr. Du behöver ridkläder för olika årstider, ridstövlar och hjälm samt skyddsväst. Om du vill tävla med hästen kanske du vill ha särskilda tävlingskläder också?

Det är lika bra att ta med allt från ridkläder till hästlastbilar i beräkningen när du ska kalkylera kostnaden för att vara hästägare. Då slipper du hamna i knipa när du märker att det tillkommer fler kostnader som du kanske missat att räkna med. Om du väljer att köpa hästlastbilar begagnat är det viktigt att du kollar upp ägaren så att hen verkligen står skriven som ägaren till fordonet. Kolla även upp att försäkringar är betalda och när den senaste besiktningen ägde rum.

Profilbild
Senaste inläggen av Finn Jakobsson (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *