Hyr bil på Arlanda – Men tänk på att…

Hyr bil på Arlanda – Men tänk på att…

Hyr bil på Arlanda – Men tänk på att…

Behöver du vara flexibel under besöket i Stockholm är en hyrbil enklaste vägen. Hyr bil på Arlanda och lämna sedan tillbaka den på flygplatsen när det är dags att flyga hemåt. Men tänk på att…

  • Lägre pris om du bokar i förväg

Priset är fast för de hyrbilar som finns tillgängliga. Det blir alltså inte billigare om man bokar i förväg. Men däremot är utbudet större vilket gör att du kan välja en bil som helt matchar dina behov. Behöver du en väldigt liten stadsbil och dessa är slut när du kommer till flygplatsen blir det onödigt dyrt att hyra en större modell. Bokas bilen förväg kan bilmodellerna lätt jämföras i lugn och ro innan de bokas online.

  • Ha kortet laddat

Även om det kostar 2000 kr så kan biluthyrningsföretaget reservera större belopp. De kan alltså ta en deposition som sedan överförs tillbaka när bilen återlämnas. Se alltså till att ha kortet laddat med tillräcklig summa.

  • Betala med kreditkortet

Betala flygbiljetten med kreditkortet – hyr bilen med kreditkortet.

Många kreditkort har samarbete med uthyrningsföretag vilket innebär 10 – 20 % rabatt på bilhyran. Dessutom är det vanligt med rabatt hos vissa bensinkedjor så även där går det att få bättre pris.

När resor och hyrbilar betalas med kreditkort ingår det generellt försäkringar. Resan täcks av reseförsäkringen som de allra flesta kort har. Många (framförallt Visa-kort) har självriskreducering på hyrbilen. Skulle en skada uppstå på bilen kommer du behöva betala självrisken på någon tusenlapp. Men med denna reducering betalar istället kreditkortsförsäkringen denna kostnad.

  • Hur många ska köra? Hur många mil?

Kom ihåg att berätta för uthyraren hur många som kommer att köra bilen. Många tecknar bara avtalet utan att kontrollera vilka begränsningar som finns. När något sedan händer visar det sig att någon annan kört bilen än den som stod på avtalet och en stor kostnad kan uppkomma. Ska fler än du som hyr bilen köra den bör det alltid påpekas vid uthyrningen.

Kontrollera även hur många mil ni ska köra. Här är det bättre att ta i så att inte en extra kostnad uppstår per mil. Vanligtvis är det smart med fria mil men är du säker på att resan enbart kommer gå från Arlanda och till ett specifikt ställe kan begränsningar göra att priset hålls nere.

Hyr bil på Arlanda och få en smidig resa – Lycka till.

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *