Thule HangOn – Vad skiljer modellerna åt?

Thule HangOn – Vad skiljer modellerna åt?

Thule är en stor tillverkare av cykelhållare, takräcken, takboxar och hållare för sportutrustning. Det som går som en röd tråd genom deras produktsortiment är att produkterna transporterar och underlättar för de som lever ett aktivt liv.

En av deras cykelhållare heter HangOn. Denna cykelhållare finns även i ett par olika utföranden. Här tittar vi på vad som skiljer dem åt och vilken modell som därmed passar bäst beroende på behov.

Thule HangOn 3

Den enklaste och billigaste modellen av cykelhållare inom denna serie från Thule. Kan köpas för ungefär 1250 kr.

Det är en klassisk cykelhållare som monteras på dragkroken och sedan låses via en sprint. Det som skiljer HangOn 3 mot Thules enklaste cykelhållare, Thule Express 2, är att man kan ha tre cyklar på hållaren.

När cyklarna hänger på plats spärras de fast med de gummiremmar som redan sitter på cykelhållaren. Några extra spännband behöver alltså inte köpas in för att låsa fast cykeln. Detta är en av de fördelarna med dessa cykelhållare i jämförelse med de billigare modellerna på marknaden.

Thule HangOn 3 Tilt

I grundutförande liknar denna till stor del Thule HangOn 3 (se ovan). Den kostar däremot något mer och kan köpas för ca 1440 kr.

Det som skiljer denna modell mot den ovan är tiltfunktionen. Därmed kan cykelhållaren vinklas när bilen står still. På så vis kan bakluckan öppnas utan att cyklarna behöver tas bort från hållaren. Speciellt bekvämt om man åker på semester och vill ha med sig cyklarna.

Thule HangOn 4

Den största modellen av cykelhållare som hängs på dragkroken. Här ryms totalt fyra cyklar vilket är ovanligt många för denna storts av hållare.  Priset är ca 1640 kr.

I likhet med HangOn 3 Tilt ovan så har HangOn 4 tiltfunktion. Därmed är det Thules mest flexibla och avancerade modell för montering på dragkrok.

Tillbehör

Till dessa cykelhållare kan Thule Lock 957 köpas vilket är ett speciellt anpassat lås för just cykelhållare från Thule. Därmed kan cykelhållaren låsas fast vid dragkroken. Då minskas risken för stöld betydligt eftersom cyklarna annars lätt kan hakas av och stjälas.

Profilbild
Senaste inläggen av Finn Jakobsson (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *