Vanligare med stänkskydd

Vanligare med stänkskydd

Det finns många olika sorters stänkskydd för bil att tillgå. Inte alla biltillverkare monterar stänkskydd inför leverans. Detta i och med att karossen ofta utformas för att hantera stänk. Önskar man ett bättre skydd finns dock bra stänkskydd att komplettera med. Även om stänkskydd för bilar är vanligt, är det också någonting man kan se på andra platser i vardagen. De kan komma i flera olika storlekar och görs i många olika material.

Stänkskydd till stekpannor har blivit allt vanligare då det underlättar arbetet med att städa efter att man har lagat klart maten. Allt stänk som kommer från stekpannorna och smutsar ner hela spisen minskar avsevärt om man lägger på ett skydd. Dessa går att köpa i de flesta stora butiker och bland annat Ikea har ett stort utbud. Glas är en vanlig variant. Även målare behöver ett slags stänkskydd men brukar använda plast för att täcka över det som inte ska få färg på sig under själva målningen.

Vanligast i köket

I köket brukar stänkskydd monteras utmed diskbänken för att förhindra att vatten stänker upp på väggen. Dessa brukar komma i många material och kulörer, allt för att skapa så många olika valmöjligheter som möjligt för konsumenterna. Mässing, rostfria plåtar, kakel och även koppar är några av de vanligast förekommande. Den stora kökstillverkaren Marbodal erbjuder lite mer exklusiva varianter som natursten, laminat och kvartskomposit. Mässing, mosaik och även betong går också bra att använda. Allt beror egentligen på de boende och deras plånbok och smak. Inredning är ett väldigt brett ämne och det finns inget som är rätt eller fel.  Kakel är nog den allra vanligaste och den som ger flest möjligheter till att dekorera enligt önskemål. Där koppar, mässing och rostfria plåtar har de färger de har så ger kakel nästan oändliga möjligheter till personlig dekoration. Det går att få personifierat hela vägen till egna fotografier även om få nog använder dessa till kök. Mer vanligt är förvalda mönster, ofta med blommor eller liknande mönster. Även någon snygg board som bryter av kakelplattorna och går som en rät linje längs med hela väggen brukar synas i många kök.

Precis som allt annat i köket krävs det dock en hel del underhåll för att hålla det rent och fräscht. Hett vatten och ett bra fettlösande rengöringsmedel brukar vara de generellt bästa åtgärderna för att hålla rent och fräscht. Men varje enskilt material är givetvis olika och kräver således olika åtgärder.

Profilbild
Senaste inläggen av Kristian Jonasson (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *