Skrota bilen i Örebro? Det här ska du tänka på

Skrota bilen i Örebro? Det här ska du tänka på

Har bilen gjort sitt, och det blivit dags att låta den gå till sin sista vila? Ibland är det helt enkelt för dyrt att laga fel på en bil som inte är mycket värd i sig och då är det kanske lika bra att låta den gå till skroten. För dig som behöver skrota bilen i Örebro kommer här några tips på saker som är bra att tänka på.

Det här ska du kolla upp innan du ska skrota bilen i Örebro

Att skrota bilen i Örebro är förvisso ingen konst – det går att köra eller transportera bilen till närmsta bilskrot – men det kan löna sig att kontrollera några saker först. En stor fördel kan till exempel vara att slippa transportera bilen själv, om den är i så dåligt skick att den inte går att framföra:

  • Upphämtning – Har du en bil som inte går att starta är det såklart nödvändigt att hitta en bilskrot som kan hämta upp den trasiga bilen där den finns. Alternativet är att själv hyra en biltransport, men det är ofta dyrare och dessutom kostar det dig en hel del tid. 

Det finns alltså fördelar med att välja ett företag som erbjuder upphämtning när det är dags att skrota bilen. Här kan det också vara värt att kolla firmor utanför Örebro, eftersom en del erbjuder upphämtning inom väldigt stora områden – helt kostnadsfritt dessutom!
  • Miljö – Hur olika bilskrotar arbetar med miljö är olika och för dig som ska skrota bilen kan även detta vara värt att kolla närmare på. Att demontera och skrota bilar kan medföra en del miljöfarliga utsläpp så kolla vad som händer med bilen efter att den lämnats på skroten.
  • Övrigt – Tänk också på att leta rätt på bilens registreringsbevis innan den skrotas – det behövs för att processen ska kunna genomföras på ett korrekt sätt. Vid överlämnandet är det även troligt att du behöver visa upp ditt körkort eller annan ID-handling.

Det kan som sagt verka som en simpel sak att skrota bilen men det finns några saker som kan vara bra att kolla upp och förbereda. Det går att hitta firmor som erbjuder gratis upphämtning av den trasiga bilen, vilket också gör att det finns pengar att spara.

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *