Laddstolpar för bilen

Laddstolpar för bilen

Användningen av eldrivna bilar ökar varje dag. Numera finns det flera olika fördelar med att köra en eldriven bil istället för en bil som går på bensin eller diesel. Det är för det första definitivt ett mycket schysstare alternativ för miljön, eftersom att en eldriven bil har inte släpper ut några smutsiga avgaser och därmed har ett mindre klimatavtryck. Nu för tiden är det också ekonomiskt fördelaktigt jämfört med att köra en bensin- eller dieseldriven bil, då det till exempel finns ekonomiska premier som gör det billigare att investera i en eldriven bil. Eldrivna bilar är också billigare i drift.

Hur går det till när man laddar en elbil?

Det bästa alternativet för att ladda en eldriven bil är via en laddstolpe eller en laddbox. Det är garanterat det säkraste alternativet, eftersom man annars man överbelasta elnätet hemma om man laddar den eldrivna bilen direkt i ett vägguttag. Då kan det till och med börja brinna. Därför rekommenderas det att man installerar en laddstolpe eller en laddbox hemma där man enkelt och smidigt kan ladda sin el bil, dessutom går det snabbare än via ett vanligt eluttag.

Att installera en laddstation

Det spelar ingen roll om man är en privatperson, ett företag eller en bostadsrättsförening, alla kan installera och ha nytta av en eller flera laddstolpar. Om man installerar en laddstolpe hemma så behöver man aldrig oroa sig för att bilen ska bli urladdad, så länge man inte kör väldigt långa sträckor varje dag. Då får man helt enkelt bara planera sitt körande lite mer noggrant. Om man driver ett företag där man förser sina anställda med en eldriven tjänstebil så är det utan tvekan en smart lösning att installera en laddstation där de anställda kan ladda sina bilar. Om man vill installera laddstolpar som svara tillgängliga för och erbjudas till allmänheten, eller om man som bostadsrättsförening vill installera en laddstation till sina boende, så finns det numera ett mycket enkelt sätt att sköta detta på ekonomiskt utan för mycket administrativt krångel. Alla användare får nämligen en personlig tagg eller ett kort som man använder för att ladda sin elbil med. Då kan man själv styra sin laddning, och systemet håller koll på hur mycket varje individ förbrukar. Sedan betalar varje användare för sin individuella förbrukning i efterhand.

Profilbild
Senaste inläggen av Finn Jakobsson (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *